Jos tiedät haluavasi Mirena- tai Jaydess-kierukan, pyydäthän etukäteen tästä reseptin lähettämällä tekstiviesti numeroon 045-122 9420. Ohjeistus kierukkaan liittyen.

 

Varaathan kapselin laittoon/vaihtoon/poistoon sekä luomenpoistoon ajan puhelimitse.

 

Jos vastaanotolla tarvitset avustajaa, varaathan aikasi puhelimitse (varataan aika niin, että avustaja on paikalla). Ulko-ovella on luiska ja tiloissamme on invamitoitettu WC. Ulko-ovi ja tuulikaapin oviaukon leveys 90cm, lääkärin tutkimushuoneen oviaukon leveys 80cm.

 

Jos epäilet kohdunulkoista raskautta, ultraäänitutkimukseen on syytä hakeutua mahdollisimman pian positiivisesta raskaustestistä.

 

Gynekologinen ultraäänitutkimus tehdään tavallisesti virtsarakko tyhjänä. Mikäli ultraääni tehdään vatsan päältä, tai on virtsankarkailuongelmaa, tutkimus tehdään rakko täynnä.

 

En tee sikiön niskapoimu- tai rakenneultraäänitutkimuksia enkä 3D/4D-ultraäänitutkimuksia. Raskauden UÄ-tutkimuksissa ilmoitan pyydettäessä sukupuolen rv 17 alkaen, mutta sukupuolesta ei ole 100% varmuutta. Raskausultraäänissä lämmin suositus kätilö Lauralle Neuvolan Sivutasku
Ajanvaraus netissä 24/7 ja puhelimitse ti ja to klo 13-13.30.
Ajan peruutus joko netin ajanvarauksen kautta tai tekstiviestillä numeroon 045 122 9420.

 

VASTAANOTTO (30min)
Vastaanotolla voidaan lisäksi tarpeen mukaan tehdä esimerkiksi ultraäänitutkimus, vaihtaa kierukka, ottaa papanäyte, tai HPV-, klamydia- ja tippurinäytteet. Näitä näytteitä ei voida ottaa runsaan verisen vuodon aikana, mutta vastaanottoa ei muutoin tarvitse perua vaikka kuukautiset alkaisivatkin.
 
ETÄVASTAANOTTO (25min)
Sopii neuvontaan, kuukautisten siirtoon, reseptin uusintaan, raskauden ehkäisyn tai hormonihoidon aloitukseen/valmisteen vaihtoon, virtsatietulehduksen tai emätintulehduksen (hiivatulehdus/bakteerivaginoosi) hoitoon silloin kun vaiva ollut ennenkin. 

 

SOITTOAIKA (max. 10min)
Aikaisemmin vastaanotolla käyneille asiakkaille. Sopii pienten asioiden hoitamiseen, tulosten läpikäymiseen tai lääkityksen käyttöön liittyviin lyhyisiin kysymyksiin. 

 

VARHAISULTRA / ALKURASKAUDEN ULTRAÄÄNITUTKIMUS (15min)
Pelkkä ultraäänitutkimus (emättimen kautta) alkuraskaudessa viikosta 7-8 eteenpäin, jos ei ole tarvetta lääkärikäynnille. Käynnin kesto 15min. Jos sinulla on veristä vuotoa tai kipuja, voit tulla jo varhaisemmassa vaiheessa rv 5-7. Sykkeen voi nähdä varmimmin rv7 alkaen. Ultraäänessä nähdään raskauden kesto, onko raskauden sijainti normaali sekä sikiöiden lukumäärä. Joskus tarvitaan kontrollikäynti 1-2 viikon kuluttua.