Jos tiedät haluavasi Mirena-kierukan, pyydäthän etukäteen tästä resepti lähettämällä tekstiviesti numeroon 045-122 9420. Ohjeistus kierukkaan liittyen.

 

Varaathan kapselin laittoon/vaihtoon/poistoon sekä luomenpoistoon ajan puhelimitse.

 

Jos vastaanotolla tarvitset avustajaa, varaathan aikasi puhelimitse (varataan aika niin, että avustaja on paikalla). Ulko-ovella on luiska ja tiloissamme on invamitoitettu WC. Ulko-ovi ja tuulikaapin oviaukon leveys 90cm, lääkärin tutkimushuoneen oviaukon leveys 80cm.

 

Jos epäilet kohdunulkoista raskautta, ultraäänitutkimukseen on syytä hakeutua mahdollisimman pian positiivisesta raskaustestistä.

 

Gynekologinen ultraäänitutkimus tehdään tavallisesti virtsarakko tyhjänä. Mikäli ultraääni tehdään vatsan päältä, tai on virtsankarkailuongelmaa, tutkimus tehdään rakko täynnä.

 

En tee sikiön niskapoimu- tai rakenneultraäänitutkimuksia enkä 3D/4D-ultraäänitutkimuksia. Raskauden UÄ-tutkimuksissa ilmoitan pyydettäessä sukupuolen rv 17 alkaen, mutta sukupuolesta ei ole 100% varmuutta. Raskausultraäänissä lämmin suositus kätilö Lauralle Neuvolan Sivutasku
Ajanvaraus netissä 24/7 ja puhelimitse ma - to klo 13-13.30.

 

VASTAANOTTO (30min)
Vastaanotolla voidaan lisäksi tarpeen mukaan tehdä esimerkiksi ultraäänitutkimus, vaihtaa kierukka, ottaa papanäyte, tai HPV-, klamydia- ja tippurinäytteet. Näitä näytteitä ei voida ottaa runsaan verisen vuodon aikana, mutta vastaanottoa ei muutoin tarvitse perua vaikka kuukautiset alkaisivatkin.
 
ETÄVASTAANOTTO (25min)
Sopii neuvontaan, kuukautisten siirtoon, reseptin uusintaan, raskauden ehkäisyn tai hormonihoidon aloitukseen, virtsatietulehduksen tai emätintulehduksen (hiivatulehdus/bakteerivaginoosi) hoitoon silloin kun vaiva ollut ennenkin

 

SOITTOAIKA (max. 10min)
Sopii pienten asioiden hoitamiseen, tulosten läpikäymiseen tai lääkityksen käyttöön liittyviin kysymyksiin. 
HUOM! KESÄLLÄ 26.6.-7.7. JA
24.7.-4.8.VAIN ETÄVASTAANOTTO!